gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък Хляб»Тревненска питка

Тревненска питка

Тревненска питка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
25/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции4
"Понякога и най-изтънченото ястие не може да ни донесе онази наслада, която тази проста пита и малко шарена сол ни дават"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресява се брашното в купа и се оформя кладенче. Сипваме в него сухата мая, водата, киселото мляко, солта, захарта, яйцата. Разбърква се с вилица на каша. Добавя се натрошено сирене и с него се измесва питката.

Намазва се тавичка с олио и с намаслени ръце се разстила тестото в нея, като се притиска с пръсти.

Оставя се да втаса за 30 минути и да удвои обема си. Разбива се яйцето и с четка се намазва цялата питка.

Печем в загрята фурна 180 градуса до зачервяване. Изважда се и нарязваме на парчета. Сервира се топла с шарена сол и пресни зеленчуци. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: