Пържен шаран с царевично брашно
Fried Carp with Corn FlourPrženi šaran sa kukuruznim brašnom
gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Пържен шаран с царевично брашно

Пържен шаран с царевично брашно

EfrosiaEfrosia
Джедай
9775k1127k
Пържен шаран с царевично брашно1 / 13
07/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Пържен шаран и изстудена бира - е няма такава вкусотия!"

Необходими Продукти

  • шаран - около 1.5 кг котлети или парчета
  • сол
  • черен пипер
  • лимони - 1 брой
  • царевично брашно - 1 ч.ч. или повече, за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво осолете парчетата риба и ги поръсете с пипер и изцеден лимонов сок.

Оставете да престоят така за 30 минути, загрейте мазнина за пържене в дълбок тиган.

Всяко парче риба хубаво се овалва в царевичното брашно, предварително разбъркано с малко сол и черен пипер и се пържи до златисто от двете страни.

Готовият пържен шаран отцеждайте върху решетка, под която има хартия за печене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
511
41
31
20
10
Дай твоята оценка: