Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювечета»Кюфтенца с доматен сос в гювече

Кюфтенца с доматен сос в гювече

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6872k3
Кюфтенца с доматен сос в гювече
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
2 / 5
26/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Покани за вечеря, в които се срещат думите кюфтенца и гювече са сред най-любимите ни"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г (смес)
  • хляб - 1 филийка (накисната във вода)
  • яйца - 5 бр.
  • лук - 2 глави
  • доматен сос - 800 мл
  • кашкавал - 100 г
  • чубрица
  • джоджен
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата, като прибавите към нея накиснатата във вода филия, 1 яйце и 1 глава лук, настърган на ситно ренде. Овкусете със сол, черен пипер, кимион и чубрица. Оставете каймата за 30 мин. в хладилника.

След това в гювечетата сложете малко мазнина /олио/, оформете малки топчета кайма и наредете. Залейте с доматения сос и нарежете другата глава лук, поръсете с джоджен.

Печете на 220 градуса за около 45 мин. След това настържете по малко кашкавал в гювечетата, счукайте по едно яйце и поръсете с чубрица. Върнете във фурната за още 10 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: