Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пикантни дробчета с много подправки и къри

Пикантни дробчета с много подправки и къри

Пикантни дробчета с много подправки и къри
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Изключителен деликатес за любителите на пикантните ястия, които търсят какво да замезят с бирата"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 400 г
  • лук - 2 глави
  • сол - на вкус
  • олио - 3 с.л.
  • риган
  • чубрица
  • розмарин
  • босилек
  • къри - 1 ч.л.
  • люти чушки - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушката се почиства от семената и се нарязва ситно заедно с почистените глави лук. Загрява се олио в дълбок тиган и се задушават до омекване.

Прибавя се кърито , ако е нужно, се добавя и малко сол, разбърква се за две три минути.

Сипваме измити и добре отцедени пилешки дробчета, запържваме и тях, като се бъркат непрекъснато за няколко минути .

Накрая се добавят нарязаните ситно пресни подправки, разбъркваме с дробчетата и се сваля от огъня Може да се сервират с подходяща гарнитура , но и така са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: