Истински домашен кашкавал

Фати КамбероваФати Камберова
Помощник Готвач
1077802477252
Истински домашен кашкавал
Снимка: Фати Камберова
1 / 5
28/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
650
"Лесна за изпълнение с и много впечатляващ резултат рецепта за домашен кашкавал"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 5 литра (домашно)
  • сол - 5 с.л
  • лимонена киселина - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме млякото. След като започне да завира прибавяме солта.

Прибавяме лимонената киселина и бъркаме непрекъснато, докато течността започне да става на парцали и жълта.

Изсипваме течността в предварително намокрена тензухена торбичка.

Притискаме домашния кашкавал да се поизцеди за 2 часа и прибираме в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
513
40
30
21
10
Дай твоята оценка: