Рибена чорба със скумрия, лук, картофи и моркови
Mackerel SoupRiblja čorba sa skušom, lukom, krompirom i šargarepom
gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена Чорба»Рибена чорба със скумрия, лук, картофи и моркови

Рибена чорба със скумрия, лук, картофи и моркови

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3227k
Рибена чорба със скумрия, лук, картофи и моркови1 / 2
09/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Всички видове риба са подходящи за чорба, но със скумрия рибената чорба става просто вълшебна!"

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 броя
  • лук - 2 глави, средни
  • моркови - 2 броя
  • картофи - 4 - 5 броя
  • целина - 1/2 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • девесил - 1 с.л.
  • карамфил - 2 - 3 счукани
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 - 2 ч.л.
  • олио - 50 - 100 мл
  • фиде - 1 - 2 шепи или пшеничен грис
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Почистете скумриите от главите и вътрешностите, осолете ги и оставете да престоят 30 минути. След това ги сложете цели да се сварят, като обирате получилата се пяна отгоре.

След това прецедете бульона и изчистете добре скумриите от костите. В дълбок тиган загрейте мазнината, запържете в нея червения пипер и прибавете накълцаните лук и моркови. Долейте малко от бульона и оставете зеленчуците да се задушат.

Върнете бульона на котлона, добавете запръжката, почистените парченца скумрия, счукания чесън и всички останали почистени и нарязани зеленчуци.

Щом заври прибавете девесила, сол и черен пипер на вкус. Накрая прибавете шепа фиде или пшеничен грис и след още няколко минути свалете от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
56
48
33
20
10
Дай твоята оценка: