Пъстра супа с телешки език
gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Телешка Супа»Пъстра супа с телешки език

Пъстра супа с телешки език

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3083k6828583
Пъстра супа с телешки език
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
1 / 3
01/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции42
"Невероятно вкусна супа, която ще изядем сами, а на вас ще ви дадем само рецептата"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Езикът се измива и се слага да ври в подсолена вода. Към края, когато езикът е почти готов, прецеждаме бульона и прибавяме нарязаните на кубчета морков, картоф и лук.

Към тях се прибавят също бахарът, дафиновият лист и черният пипер на зърна.

Върнете на котлона да ври, докато и другите продукти се сварят.

Разбийте 1 яйце с 1 с.л. брашно и 3 с.л. мляко. Махнете от котлона отново и изчакайте малко да изстини и на тънка струя прибавете сместа при постоянно бъркане, за да не се пресече яйцето.

Връща се на котлона за кратко.

Сервирайте със запърженото масло и лютия червен пипер, поръсете и с магданоз.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: