Пиле в гювеч с праз и манатарки

01/10/2016
"Пилешко месо и манатарки - неустоима комбинация от аромати и вкусове "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо979
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете морковите и праза, измийте и нарежете на колелца.

Накиснете манатарките в 1 ч.ч. студена вода.

Нарежете пилешкото месо на подходящи парчета.

Загрейте олиото в дълбок съд, прибавете зеленчуците, червения пипер и месото. Задушете, като бъркате непрекъснато за 7-8 мин. Овкусете със сол.

Добавете манатарките, заедно с водата, в която са киснали, защото е много ароматна.

Изсипете ястието в глинен гювеч. Похлупете и сложете във фурна /не трябва да е загрята, за да не се пукне гювечът/. Печете за около час.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар