gotvach.bg»Рецепти»Напитки»Сиропи»Сок от черен бъз

Сок от черен бъз

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
7587k2k2k8
Сок от черен бъз
Снимка: Албена Асенова
1 / 11
01/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
"Най-ефикасното средство за укрепване на имунитета и борба с инфекциите от природната аптека"

Необходими Продукти

  • черен бъз - плод
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме си големи стъклени буркани от 3 литра – измиваме ги и ги подсушаваме.

Редим един ред плодчета бъз около 3-4 см и след това толкова още захар (добре е редът със захар да е малко повече). След това повтаряме и редим още 3-4 см плодчета и отново захар.

Продължаваме, докато се напълни бурканът. Завършваме с по-дебел слой захар.

Важно е да не е пълен догоре бурканът, защото в следващите дни сместа ще шупне. Гърлото на буркана се покрива с марля, след което се оставя на тъмно място. Веднъж на ден е необходимо да се бърка с дървена лъжица. И така трябва да престои 40 дни.

Когато изминат 40 дни, сместа трябва да се прецеди и полученият сок да се налее в стъклени бутилки, които да се съхранят в хладилник.

Зрънцата също може да се използват, като се вземат по една супена лъжица на ден. Може да се добавят към смутита или кремчета.

Рейтинг

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: