Хайвер с лук

02/10/2016
Марияна
отМариянаМастър Шеф6762585895
"Ароматен хайвер, който мажем на филийки или поднасяме като мезе "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо940
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • хайвер - 1 с.л.
  • лук - 1 малка главичка
  • хляб - 1 филия бял
  • олио - 300 мл
  • лимони на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиствам глава лук. Нарязваме на ситно лука. Слагаме лука и хайвера в купичката па пасатора, който ще ползваме. Слагаме около 50 мл от олиото и разбиваме.

Филията хляб я накисваме в купичка със студена вода и я изстискваме добре след това. Добавяме я при хайвера. Пак разбиваме. После добавяме много бавно останалата част от олиото на тънка струйка и пак разбиваме продължително до гладка смес.

Изцеждаме си сока на ½ лимон. Подправяме с лимоновият сок на вкус, колкото желаем, и сол - също на вкус. Пак разбиваме.

Трябва бавно де се поеме олиото. Трябва сместа да е гладка и да не се усеща лукът и хлябът.

Рецептата е на Йоли.

Да ви е сладко! Мажем хайверчето на филийки.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

marcheva14
marcheva14
02.10.2016 12:09
Да, точно така се прави хайвер, това е тарама хайвер. Така го правя и аз, той се разбърква като майонезата.
0
0
Илияна Димова
Много ми харесват рецептите на Йоли! Гледам с интерес кулинарните и предавания !
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
02.10.2016 10:23
Не става ясно какъв е този хайвер, който ползваш. Вероятно е вкусно, но на мен тази рецепта ми е много как да кажа,, мазна. По скоро е олио с лук и хляб, при това количество мазнина, а хайвера 1с.л изглажда като добавка за вкус.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв