Печено шаранче с праз и гъби
Pečeni šaran sa prazilukom i pečurkama
gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Печено шаранче с праз и гъби

Печено шаранче с праз и гъби

Печено шаранче с праз и гъби
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
14/09/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Невъзможно е да устоите на този ароматен шаран с праз и гъби, невъзможно!"

Необходими Продукти

  • шаран - 1200 г
  • гъби - 300 г
  • праз - 2 стръка
  • лук - 1 глава голяма
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • черен пипер
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • моркови - 1 бр. средно голям
  • орехи
  • лимони
  • бял пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете шарана от люспи и вътрешност. Измийте го и го осолете. Оставете го да си поеме от солта за около 20 мин.

Почистете зеленчуците и ги нарежете на подходящи парчета. Задушете зеленчуците в олио. Добавете измитите и нарязани гъби и налейте виното.

Овкусете със сол и бял пипер. Изсипете плънката в подходяща тава.

Сложете отгоре измития шаран и запечете в загрята фурна до готовност /докато получи хрупкава коричка.

Гарнирайте печената риба с лимон преди поднасяне.

Печеното шаранче с праз и гъби е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: