Щастливи кюфтенца
Srećne ćuftice

Щастливи кюфтенца

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
6957k2k13k5
Щастливи кюфтенца
Снимка: Сия Рибагина
1 / 5
02/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Очевидно и кюфтетата могат да бъдат щастливи, опитайте и ще разберете защо"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г смес
  • чушки - 1 бр. червена малка
  • грах - 100 г консерва
  • лук - 4 глави кромид
  • галета - 100 г
  • хляб - 1 филия
  • прясно мляко - 100 мл
  • чубрица
  • кимион
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз - половин връзка
  • бульон - 1 ч.ч. зеленчуков
  • домати - 500 г консерва
  • босилек - 1 щипа сух
  • захар - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. пушен
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете филията хляб в прясното мляко. Обелете и нарежете лука и чушката на дребно.

Сложете в купа каймата, яйцето, граха, чушката и две лъжици от нарязания лук. Изстискайте хляба и го добавете в купата с черен пипер, сол, чубрица, кимион и половината магданоз.

Размесете каймата добре, оформете малки кюфтенца и ги оваляйте в галетата.

Загрейте зехтина в тиган и сложете кюфтетата да се запържат до златисто от всички страни, добавете лука, запържете за кратко и сложете лъжичка червен пипер. Сипете доматите и бульона, сложете малко захар, сол на вкус и разбъркайте.

Захлупете с капак и оставете кюфтенцата, да се задушават на средна температура за 20-25 мин, като периодично разбърквайте. Пет минути преди края на готвенето подправете ястието с черен пипер и щипка сушен босилек

Накрая поръсете с нарязан на ситно магданоз и поднесете.

Бележка: Рецептата е адаптирана от предаване и рецепта на Рудолф Ван Веен. Приготвяла съм ястието по оригиналната рецепта, но след това реших да променя някои неща и смятам, че в този и вариант е по-вкусно.

Подправките са на вкус, добавете толкова, колкото прецените.

Лукът в оригиналната рецепта е червен, ако имате, ползвайте такъв.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
512
40
30
20
10
Дай твоята оценка: