Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сурова торта Горски плод

Сурова торта Горски плод

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Сурова торта Горски плод5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"И следващия път, когато правите торта, запомнете - по-добре пет торти с една свещичка, отколкото една торта с пет свещички"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 400 г
  • бисквити - 1 пакет чаени какао
  • горски плодове - 300 г
  • за карамела
  • захар - 100 г кафява Демерара
  • сметана - 120 мл течна
  • масло - 60 г меко
  • за крема
  • сметана - 600 г заквасена
  • крема сирене - 250 г
  • захар - 3 с.л. пудра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете карамеления сос, като сложите захарта в тиган и я карамелизирайте до гладък карамел, сипете сметаната и сложете маслото. Разбъркайте до разтопяване и махнете от котлона.

Направете крема, като сложите в купа сметаната, пудрата захар и крема сиренето. Разбъркайте внимателно със шпатула, не използвайте миксер, защото сметаната ще се отпусне и втечни и после по-трудно ще стегне.

В тава наредете на дъното половината бишкоти, залейте ги с карамеления сос.

Върху тях наредете бисквитите, поръсете с половината горски плодове и сложете половината от крема, разпределете по цялата повърхност и изравнете.

Върху крема сложете останалите бишкоти, покрийте с останалия крем и украсете с плодовете.

Оставете в хладилника да се охлади и стегне за 6 часа.

Плодовете може да ги замените по ваш избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Права си с тези заглавия става все по трудно, докато намериш подходящо и да го няма. Аз много харесвам този тип торти лесни и вкусни.
05.10.2016 12:33
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Защо сурова торта да е :) защото всичко е готово ли?
05.10.2016 12:24
1
Покажи всички подкоментари