gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солена Торта»Разкошна Солена торта

Разкошна Солена торта

Разкошна Солена торта
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 11ВИДЕО
03/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
16
"Тази великолепна торта ни задължава да имаме рожден ден поне веднъж в месеца"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • масло - 1 с.л.
  • кисели краставици - 1 буркан
  • яйца - 10 бр. варени
  • колбас - 400 г пушен
  • сирене - 200 г краве
  • кашкавал - 150 г рендосан
  • майонеза - 3 с.л.
  • сол
  • сос
  • майонеза - 200 г
  • кисело мляко - 200 г
  • За украсата
  • пъдпъдъчи яйца - 7 бр. варени
  • чери домати
  • див лук
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подсолена вода се сваряват обелените картофи. Изцеждат се от водата, слага се маслото и хубаво се намачкват.

Всички останали продукти се рендосват в отделни купички. В друга купичка се разбърква майонезата и млякото.

Щом картофите са изстинали, редим продуктите във форма за торта.

На дъното на формата се слага половината картофено пюре и с лъжица се притиска хубаво. Слага се сиренето и отгоре колбасът. Намазва се с няколко лъжици от сосът.

Разстила се останалото пюре и върху него се слага ред краставички, ред яйца и се намазва отново със сос. Завършва се с рендосания кашкавал и се покрива с фолио. Притиска се леко с пръстчета и се прибира в хладилника за една нощ.

На другият ден солената торта се вади от ринга и се украсява. Отстрани се намазва леко с майонеза, върху която се слага нарязаният на ситно магданоз. Останалата украса е кой както желае!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
530
40
30
20
11
Дай твоята оценка: