Кисело зеле с ориз, гъби и пиле

06/10/2016
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваМастър Шеф304863802
"Студът се понася по–добре с едно такова вкусно ястие!"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 011
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 500 г
  • ориз - 1 к.ч.
  • пилешко филе - 500 г
  • гъби - 400 г
  • лук - 1 глава
  • олио - 150 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол - на вкус
  • дафинов лист - 2–3 листчета
  • вода - 3 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме зелето на парчета и го запържваме с половината количество олио.

В друг съд сгорещяваме останалото количество олио и към него добавяме нарязаното на едри парчета пилешко месо. Пържим месото, докато побелее, след което прибавяме измитите и нарязани на едро гъби и нарязания на дребно лук.

Задушаваме около 5 минути, след което добавяме измития и отцеден ориз, подправките – червен пипер, черен пипер, дафинов лист, сол на вкус и запърженото зеле. Задушаваме още 2–3 минути.

Наливаме топла вода, разбъркваме добре и слагаме в загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар