gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Домашен петел с кисело зеле

Домашен петел с кисело зеле

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k10k4k5k5
Домашен петел с кисело зеле
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
06/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене100 мин.
Общо120 мин.
Порции8
"Да приготвиш пиле със зеле е класика, но нищо не може да се сравни с вкуса на домашен петел с кисело зеле. А за разкош прибавете и ориз"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Домашният петел се измива и раздробява на порции.

В тенджера с повече олио се запържват отделните парчета месо.

Киселото зеле нарязвате на средно едро и слагате при месото, като добавяте една лъжица червен пипер.

Доливате с вода и оставяте на тих огън да ври, като капакът е захлупен или леко притворен, за да не извира водата, защото петелът е с по-стегнато месо и трябва да се свари хубаво на бавен огън.

Когато пробвате и месото се къса, добавяте измития ориз и по желание - сушена червена люта чушка. когато се свари оризът изключвате и имате една вкусна манджа с домашен петел.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: