Начин на приготвяне
Нужна ви е тенджера под налягане.
Каймата се поставя с купа заедно с наситнен лук, яйцето, белтъка, сол, черен пипер, кимион, хляб, накиснат във вода и изцеден, гръцката подправка и измития ориз и добавка от вода.
Замесва се кайма и се оставя за 1/2 час в хладилник.
В тенджера се задушава наситнен лук, чушката - на кубчета, морков, сол и след като са омекнали достатъчно и са останали на мазнина. се добавя хубаво червено вино, като се оставя да се изпари за няколко секунди и се добавят доматите, дафиновият лист, бахар, черен пипер микс.
Оформят се кюфтетата с малко брашно на топки и се добавят към останалите продукти. Добавя се вода до кюфтетата. Затваря се тенджерата и се вари за около 15 мин.
Яхнията се поръсва се с магданоз.
Гарнитура:
1 кг обелени картофи се сваряват в малко вода със сол. Изцеждат се. С лъжицата за пюре се намачкват и се добавят 250 г масло. Разбърква се до поемането на маслото. Пюрето го сервирам с лъжицата за сладолед.
Моята яхния от кюфтета и гарнитура от картофено пюре е много вкусна.