Патладжан с кайма

Патладжан с кайма
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
17/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
9
"Един чудесен и вкусен начин да се сбогувате с диетата си с финес"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се нарязват на дебели кгъгове, пържат си от двете страни и се изваждат върху кухненска хартия.

В същата мазнина се запържва ситно нарязаният лук. Добавя се каймата и периодично се разбърква. След като е готова, се добавя пюрето и солта. Разбърква се и се маха от котлона.

В тавичка, постлана с кухненска хартия, се слага по едно кръгче от патладжаните. Върху всеки патладжан се слага по една или две супени лъжици от каймата и кашкавала.

Захлупва се с второ парче патладжан и процедурата се повтаря.

Пълнените патладжани се пекат в загрята фурна на 200 градуса до запичане на кашкавала. Може да се направят на повече слоеве.

Ако преди печене ги залеем със сос Бешамел и при сервиране добавим картофено пюре, се превръща в иделно основно ястие!

Патладжанът с кайма е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: