Баклава с грис и орехи

06/10/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67495719875
"Като страстни почитатели на баклавата ще си вземем второ парче и нищо повече няма да кажем "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 535
  • Преглеждания за месеца802
  • Преглеждания за седмицата242
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете сиропа, като сложите на котлона тенджера с водата и захарта, разбъркайте и оставете да кипне.

Измийте лимона много добре с гореща вода и настържете кората му. Сложете я в сиропа заедно с ванилията. Варете до получаване на захарен сироп около 15 мин. Махнете от котлона и оставете да се охлади.

Намажете тавата с малко от маслото, а останалото разтопете.

Разделете корите на три равни части. На дъното на тавата сложете едната част кори, поръсете с половината грис и разпределете половината орехи.

Захлупете с втората част кори, поръсете с останалия грис и орехи и накрая покрийте с последната част кори.

Вземете остър нож и разрежете баклавата на ромбове, парчета или както ви харесва.

Полейте баклавата с разтопеното масло, разпределете го, така че да покрие цялата повърхност.

Сложете тавата във фурната и изпечете баклавата на 180 градуса до златисто.

Готовата баклава залейте със студения сироп и оставете на хладно да поеме течността и да се сиропира.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Илияна Димова
Не съм приготвяла баклава с грис, хубава идея , сигурно е много вкусна
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв