gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Печени Картофи»Розмариновите картофки на Джейми Оливър

Розмариновите картофки на Джейми Оливър

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
6957k2k10k5
Розмариновите картофки на Джейми Оливър
Снимка: Сия Рибагина
1 / 4
08/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Най-вкусните картофки, които сме опитвали някога! Хрупкави отвън и пухкави отвътре, с уникален завладяващ аромат. Опитайте и споделете"

Необходими Продукти

  • картофи - 1500 г
  • чесън - 5 скилидки
  • сол - 1 щипка морска
  • зехтин - 100 мл
  • черен пипер - 2 щипки
  • оцет - 2 с.л.
  • розмарин - 1 стрък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете на едро картофите. Сложете ги във вода с малко сол и ги сварете до полуготовност. Прецедете в гевгир и сложете в намазана с малко зехтин тава. Посолете ги и сложете черен пипер.

Пуснете фурната и сложете картофките да се пекат на 190 градуса за 30 мин. Направете дресинг в купичка от оцета, зехтина, и бодличките розмарин, разбъркайте.

Скилидките чесън смачкайте с помощта на ножа, но не ги белете.

Извадете тавата с картофите от фурната и с решетъчна лъжица натиснете леко картофките, колкото да се разпукат и сплескат.

Сложете произволно чесъна между картофките и разпределете дресинга отгоре, така че да се овкусят всички картофки.

Върнете тавата отново във фурната и печете картофите още 15-20 мин, като намалите малко температурата до златист цвят.

При сервиране отстранете обелките на чесъна.

Розмариновите картофки на Джейми Оливър са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: