Супа с тиквички, ориз и картофи

07/10/2016
Албена
отАлбенаМастър Шеф60975620734
"Нежна супичка, която гали небцето "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции6
  • Преглеждания общо1 390
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковът и лукът се обелват и нарязват на ситно. Прехвърлят се в тенджера (2 л) и се заливат със студена вода. Оставят се да варят около 10 минути или до омекване.

Добавя се сол, една супена лъжица олио, след което се прибавят и обелените, измити и нарязани на кубчета тиквички.

След омекването на тиквичките се прибавя измитият ориз и нарязаните на кубчета картофи. Супата се вари още 15-20 минути.

Накрая се добавят настърганите на ренде домат. Тенджерата се отстранява се от огъня и супата се подправя с черен пипер и ситно нарязан копър.

След като поизстине супата, се застройва с разбито с кисело мляко яйце.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар