gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета със сос на фурна

Пилешки бутчета със сос на фурна

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k6k2k6k6
18/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Пилешки бутчета с богата кашкавалена заливка - има ли по-приятен начин да се сбогуваме с диетата?"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 8 бр., парти
  • гъби - 300 - 350 г
  • лук - 1 глава
  • домати - 2 - 3 бр., от консерва
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • магданоз
  • спанак - 100 г
  • кашкавала - 100 г+ 100 г за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете бутчетата в подсолена вода. В тиган с олио задушете нарязания на ситно лук и гъби. Добавете доматите, брашното и подправките. Сипете малко топла вода и разбъркайте.

Разбийте яйцата и ги добавете в тигана. Накрая прибавете спанака, настъргания кашкавал и разбъркайте добре.

Изсипете сместа в тавичка и отгоре подредете сварените бутчета.

Сложете във фурната на 200 градуса за 25 минути. Извадете, поръсете с кашкавал и върнете обратно за още 5 минути.

Идеята за това ястие научих от моята фейсбук приятелка Марияна Стоева.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: