Соленки с кашкавал и сирене

14/12/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90510328
"Домашно приготвени соленки, идеални за закуска или похапване през деня "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции20-25 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо46 244
  • Преглеждания за месеца508
  • Преглеждания за седмицата184
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте хубаво прясното масло и добавете настърганите на едро 100 г кашкавал и сирене заедно с 1 яйце, лъжица оцет и брашното.

Замесете тестото, покрийте го с кърпа и го оставете за 1 нощ в хладилник. На другия ден разточете тестото на кора с дебелина 1/2 см и го нарежете на пръчици с дължина около 7-8 см.

Наредете ги в намазнена тава, намажете ги с разбито яйце и поръсете с малко настърган кашкавал всяка.

По желание поръсете на места със сусам и ким. Сложете да се изпекат в умерено загряна фурна до бледозлатист загар.подобни рецепти тук

5 11
4 1
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Erzsebet
Erzsebet
19.12.2014 20:58
Страхотни станаха!
0
0
Станислава Димова
Станислава Димова
01.11.2013 08:15
При мен 400 г брашно се оказа малко, сложих близо 400 г. Иначе много сполучлива рецепта, правя я за n-ти път :)
1
0
Тео
Тео
12.10.2013 10:14
Вие не четете ли внимателно, мляко няма, а брашното е 300 грама, кое не е ясно
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв