Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Вкусни пилешки дробчета с праз и лук

Вкусни пилешки дробчета с праз и лук

Вкусни пилешки дробчета с праз и лук
Снимка: Веселина Константинова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Не можем да ви опишем колко е вкусно"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 300 г
  • праз - 1 стрък голям
  • лук - 1 глава голяма
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - 150 мл
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете дробчетата в студена вода и ги оставете за около 30 мин., за да се отцеди кръвта. Изплакнете дробчетата и ги подсушете.

Почистете лука и праза, и ги нарежете на ситно. Загрейте олиото, добавете дробчетата и зеленчуците. Прибавете червеният пипер и черният пипер.

Задушете, докато дробчетата си променят цвета и зеленчуците омекнат.

Прехвърлете всичко в тавичка и запечете в загрята фурна, докато ястието остане на мазнина. Овкусете със сол.

Стават разкошни дробчета с лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка: