Кюфтенца със зеле в доматен сос
Meatballs with Cabbage in Tomato Sauce
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтенца със зеле в доматен сос

Кюфтенца със зеле в доматен сос

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k6k2k7k6
Кюфтенца със зеле в доматен сос
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
20/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Списъкът с любимите ни кюфтенца яхния току що нарасна с още една рецепта"

Необходими Продукти

  • кайма - 300 г
  • зеле - 150 г
  • моркови - 1/2 бр.
  • лук - 1/2 глава
  • подправки - на вкус
  • за соса
  • домати - 600 г
  • лук - 1/2 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер
  • сол
  • захар - 1 ч.л.
  • подправки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете каймата в купа. Добавете подправките и ситно нарязания лук. Нарежете зелето на ситно, а моркова настържете. Задушете ги в малко олио до омекване.

Оставете да се охладят и ги прибавете към каймата. Размесете добре и оформете малки и плоски кюфтенца.

Оваляйте ги в брашно и ги изпържете в малко мазнина. В същия тиган запържете лука, чесъна и нарязаните на кубчета домати.

Оставете соса да ври, докато остане почти на мазнина. Добавете сол, подправки и захарта. Подредете кюфтенцата в тавичка и ги залейте със соса.

Сложете във фурна на 200 градуса за 20 минути.

Кюфтенцата със зеле в доматен сос са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: