gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Шишчета»Най-сочните свински шишчета

Най-сочните свински шишчета

Биляна ВладоваБиляна Владова
Иноватор
2061k3106854
Най-сочните свински шишчета
Снимка: Биляна Владова
1 / 4
10/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции7
"Такива сочни шишчета ще хапнем с голям апетит и още по-голям мерак, остава само да ги приготвим"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички подправки се почистват хубаво. Месото се нарязва на средно големи кубчета и се слага в дълбок съд. Полива се с виното. Лимоните се нарязват на 4- 5 парчета и се добавят към месото.

Лукът и пиперът се нарязват на средни към едри парчета и също се слагат в съда. Всичките поправки се изсипват.

Количеството им е според предпочитанията. Всичко се разбърква хубаво и се завива с фолио. Престоява в хладилник 24 часа. Дървените шишчета се слагат върху загрята скара за около 1 мин и след това се нижат.

Редят се месо, лук и чушка според това, което хванете първо.

Шишчетата се пекат на силно загрята скара и се сервират с чаша хубаво червено вино.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: