Сладкиш с черен шоколад и какао
Cake with Dark Chocolate and Cocoa
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов Сладкиш»Сладкиш с черен шоколад и какао

Сладкиш с черен шоколад и какао

EfrosiaEfrosia
Джедай
9775k1127k
Сладкиш с черен шоколад и какао1 / 2
18/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10-12 парчета
"Невероятна и предизвикателна рецепта за всички любители на шоколада! Насладете и се и Вие !"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • сол - 1 - 2 щипки
  • какао - 2 с.л. натурално
  • масло - 240 г краве
  • захар - 180 г
  • шоколад - 240 г натурален
  • кафе - 200 мл сварено и силно
  • есенция - капки ромова
  • яйца - 2 броя
  • шоколад - 150 г за глазурата
  • сметана - 120 мл течна готварска
  • масло - 24 г меко
  • есенция - ромова
  • какао - 2 с.л. за поръсване
  • плодове - за украса, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в тенджерка кафето с маслото и захарта и сложете да се разтопят на умерен котлон. Снемете от котлона и добавете настърганият шоколад (240 г).

Пресейте брашното с бакпулвера, солта и 2 с.л. какао. Добавете към шоколадовата смес и разбъркайте, докато всичко се хомогенизира. Прибавете 1 по 1 яйцата при непрекъснато бъркане, както и ромова есенция за аромат.

Застелете по-голяма тава или форма с хартия за печене. Изсипете 1/2 от сместа, наредете плодове по избор, ако искате, след което долейте останалата смес.

Сложете да се пече в предварително загрята фурна на 180-190 градуса за около 50 минути. Оставете да се охлади преди да полеете с шоколадовата глазура.

За да я приготвите, кипнете сметаната и я оттеглете от котлона, добавете настъргания шоколад, маслото и ромовата есенция. Разбъркайте до хомогенна смес на глазурата и я излейте още топла върху охладения сладкиш с черен шоколад и какао.

Вместо глазура може само да поръсите с какао и да украсите с плодове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
519
42
32
20
10
Дай твоята оценка: