Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Свинско месо с доматен сос

Свинско месо с доматен сос

Свинско месо с доматен сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Такива манджи харесваме, които може да отопите с хлебче и вкусно да се наядете"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • лук - 1 глава
  • доматен сос - 1 буркан 500 мл
  • сол - на вкус
  • брашно - 1 с.л.
  • кимион
  • черен пипер
  • розмарин
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на средно едри парчета. Загрява се олио в тенджерка, месото се запържва, като се разбърква, за да не загори. Прибавя се ситно нарязан лук. Пържим и него до златисто, като се разбърква.

Накрая се прибавят доматите от консерва, обелени и нарязани на парчета, сипва се червен пипер, малко вода и дафиновия лист. Оставяме да се готви на умерен огън, докато се свари месото.

Овкусяваме със сол, черен пипер и по желание с кимион за аромат. Ако стане много рядък сосyt, може да се сгъсти с една лъжица брашно, размита с малко вода на кашичка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: