Мераклийски печен джолан

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
6957k2k10k5
Мераклийски печен джолан
Снимка: Сия Рибагина
1 / 7ВИДЕО
05/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
3
"Свински джолан, който може да накара дори заклет веган да забрави убежденията си и да го заръфа"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Направете марината за месото, като в купа сложите бирата, подправите, зехтина, мед и счукания чесън. Разбъркайте всичко, сложете месото в дълбока чиния и го намажете с ръце - втрийте хубаво с ръце, а останалото излейте около месото.

Оставете месото в хладилника за 3 часа да се маринова, извадете и преместете джолана в тава. Сипете половината от останалата марината около джолана и долейте бульона.

Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете в загрята фурна на 160 градуса за час и половина.

Махнете фолиото, намажете месото с останалата марината и допечете още 30 мин до получаване на приятен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
517
40
30
21
10
Дай твоята оценка: