Мераклийски печен джолан

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
6957k2k14k5
Мераклийски печен джолан
Снимка: Сия Рибагина
1 / 8ВИДЕО
05/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
3
"Свински джолан, който може да накара дори заклет веган да забрави убежденията си и да го заръфа"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете марината за месото, като в купа сложите бирата, подправите, зехтина, мед и счукания чесън. Разбъркайте всичко, сложете месото в дълбока чиния и го намажете с ръце - втрийте хубаво с ръце, а останалото излейте около месото.

Оставете месото в хладилника за 3 часа да се маринова, извадете и преместете джолана в тава. Сипете половината от останалата марината около джолана и долейте бульона.

Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете в загрята фурна на 160 градуса за час и половина.

Махнете фолиото, намажете месото с останалата марината и допечете още 30 мин до получаване на приятен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
519
40
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
За час и половина на 160 градуса и още половин час на 180 не става за ядене. Дигнах на 200 за още половин час, за да вечеряме. Може би за малки предни джоланчета да стане, но както е написано голям джолан не може.
09.06.2022 19:14
3
Анонимен
Анонимен
Поне 2,5 часа печене на 180 градуса. За час и половина беше все още суров.
20.02.2022 14:24
3
Eli Kapitanova
Eli Kapitanova
Външно да но защо ми се струва вътре много бял дали не е суров .
09.12.2020 20:00
2
Krasimira Gyurova
Krasimira Gyurova
Много вкусен става,правя го вече няколко пъти.Най-перфектната рецепта за джолан.
03.03.2019 11:32
2
2
Петя
Петя
И много вкусен!
28.12.2018 21:00
1
Даниела Русева
Даниела Русева
Дето мераклийски, че и майсторски! Много апетитно изглежда.
09.03.2017 18:37
19
2