Свинско задушено в зеленчуци

Свинско задушено в зеленчуци2 / 2
11/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Богата манджа със свинско месо, изключително подходяща за студените дни"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г
  • свинска мас - 1 с.л. (или олио - 4 с.л.)
  • лук - 2 глави
  • праз - 3 стръка
  • червени чушки - 3 бр.
  • домати - 2 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сол на вкус
  • вода - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на късчета, а зеленчуците - на дребни парчета.

В дълбок съд загряваме мазнината и слагаме парчетата месо.

Запържваме го, докато побелее, след което прибавяме двата вида лук, чушките и доматите.

Добавяме и подправките – червен пипер, черен пипер, чубрица и сол на вкус.

Накрая наливаме топла вода, разбъркваме добре и захлупваме с капак.

Така оставяме ястието на слаб огън да се задушава около 60 минути, като от време на време го разбъркваме, за да не загори.

Сервираме топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: