Рязан тутманик

Потребител#170618Потребител#170618
Помощник Готвач
1722k4552k2
Рязан тутманик
Снимка: Потребител#170618
1 / 6
07/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Закуската готова ли е вече, че умираме от глад?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряте маята в топлата вода със захарта и няколко лъжици брашно. Когато шупне, я добавяте към брашното и останалите продукти.

С постепенно добавяне на брашното замесвате меко тесто, което оставяте да втаса хубаво.

След като се раздуе добре, го вадите от съда и го правите на руло, като леко премесвате с ръцете, посипвайки брашно, за да не лепне.

Разделяте го на 5 топки и започвате да разточвате всяка от тях във формата на тавичката, в която ще печете.

Намаслявате тавичката и слагате първата кора, поръсвате със сирене и тук-таме нарязвате парченца масло.

Така редете до последната кора, на която слагате само масло, но преди това нарязвате с остър нож, като се стремите да не мачкате много тестото с натискане.

Оставяте да почине във фурната, включена на 50 градуса, когато се навдигне, я увеличавате на 180 градуса.

Печете до хубав загар. След като извадите тутманика, напръскайте с вода и покрийте с кърпа.

Рязаният тутманик е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: