Мусака с мляно месо и патладжани

11/10/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
"В сезона на патладжаните не пропускаме да се поглезим с вкусна мусака с патладжани "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо987
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете месото на едро.

Запържете лука и чесъна в малко мазнина. Добавете смляното месо и разбъркайте. След като смени цвета си, добавете гъбите и накрая - доматите. Прибавете подправките и свалете от котлона.

Нарежете патладжана на кръгчета и ги посолете. След 30 минути ги измийте, отцедете и подсушете. Изпържете ги за кратко в сгорещена мазнина. В същото олио изпържете и картофите, нарязани на колелца.

В подходяща тава подредете един ред патладжани. Изсипете 1/3 от каймата и покрийте с ред картофи. Следва пак ред кайма, патладжан, кайма и завършете с картофи. В тиган разтопете маслото. Добавете брашното и налейте млякото.

Бъркайте, докато се сгъсти. Разбийте яйцата и към тях добавете горещия сос. Разбъркайте добре, прибавете сол и черен пипер. Залейте ястието и печете на 200 градуса за около 15-20 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар