Хрупкави тиквички

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
6957k2k8k5
Хрупкави тиквички
Снимка: Сия Рибагина
1 / 7
11/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
"Новата любов на бирата са тези хрупкави тиквички, които ние по правило хапваме с млечен сос"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете тиквичките на средно тъни неголеми ленти или пръчици.

Сложете в дълбока чиния галета, двата вида брашно, всички подправки и разбъркайте.

Сложете в голяма плоска тава хартия за печене, намажете с малко зехтин. Поръсете тиквичките със получената суха смес и размесете с ръце, така че хубаво да се овалят и подправките да полепнат по тях.

Разпределете овкусените тиквички в тавата на един ред една до друга, без да се застъпват, и полейте с малко зехтин.

Загрейте фурната на 180 градуса и сложете тавата. Запечете тиквичките за около 25 мин до получаване на златиста и хрупкава коричка.

Поднесете тиквичките с млечен сос, кетчуп или сос от хрян, може да ги сложите като гарнитура към месо или да ги хапнете така.

Рейтинг

5 23
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: