Крехки пилешки шишчета
Krti pileći ražnjići

Крехки пилешки шишчета

Крехки пилешки шишчета
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
12/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции8
"Крехки пилешки шишчета, които изискват не само добре изстудена бира, но и приятна компания"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Отстраняват се кожата и кокалите на бутчетата. Месото се нарязва на малки хапки и се слага в купа. В отделен съд се сипват млякото, зехтинът и соевият сос. Прибавя се сол на вкус, щипка черен пипер и се разбърква.

С получената марината се залива месото. Обърква се хубаво, покрива се с фолио и се оставя в хладилника за една нощ. Хапките се нанизват на шишчета и се пекат на загрята скара от двете страни до готовност.

Преди да се махнат от скарата се изстисква пресен лимонов сок върху тях. Марулята се накъсва и заедно с доматките се овкусява по вкус. Забодените шишчета върху пънчета от прясна краставица изглеждат не само вкусни, но и красиви!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: