Свинско с боб в тенджера под налягане

12/10/2016
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1425138114414
"Тенджерата под налягане - пръв помощник на заетите домакини "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 915
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 800 г
  • бял боб - 500 г
  • лук - 1 бр
  • олио - 1 к.ч
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • брашно - 1 к.л
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисвате боба от вечерта, измивате го в няколко води и сипвате в тенджерата под налягане. Месото нарязвате на порции и също добавяте към боба. По желание може да се добави чушка и морков. Лука нарязвате на едро и сипвате в тенджерата.

Сипвате вода, но не много, защото в тази тенджера не извира много. Добавете 1-2 лъжици олио, поръсете с джоджен и затворете с капака. Сложете на умерен котлон и варете около 35 - 40 минути, след отварянето направете запръжка с малко олио, брашно и червен пипер.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар