Плодов коледен кекс

EfrosiaEfrosia
Джедай
9424k1015k
Плодов коледен кекс1 / 2
18/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
"Хапвайте с апетит и до насита - традицията повелява всички диети да се за почват в понеделник или след Нова Година"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа смесете черешите, ананаса, орехите и стафидите и оставете настрана.

В друга голяма купа разбийте мазнината и захарта до пухкава консистенция.

Добавете яйцата, ванилията и постепенно брашното, пресято предварително с бакпулвера и солта. Разбийте добре и объркайте с плодовете.

Прехвърлете сместа в намазнена и набрашнена форма за печене.

Сложете да се пече в предварително загряна фурна на 150 градуса за около 2 часа или докато клечката за зъби излезе чиста.

Готовия плодов коледен кейк охладете за 10 минути, преди да извадите от формата.

Оставете го да изстине напълно, увийте го хубаво с фолио и го съхранявайте на хладно място.

Рейтинг

5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: