gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Крокети»Картофени крокети с пилешко и кашкавал

Картофени крокети с пилешко и кашкавал

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k6k2k6k6
Картофени крокети с пилешко и кашкавал
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
27/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Съвършените крокети са хрупкави и с месце. Това е нашата позиция и ще я отстояваме"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете месото, охладете и го нарежете на кубчета. Към него добавете нарязания кашкавал и магданоз. Разбъркайте добре. Сварете картофите. Обелете и ги намачкайте.

Оставете да се охладят и към тях добавете яйцата, маслото, кашкавала и подправките.

Разбъркайте добре и започнете да добавяте брашното, пресятото с бакпулвера. Омесете гладко тесто.

Поръсете плота с брашно и разточете картофеното тесто на кора. С помощта на чаша изрежете кръгчета. Във всяко поставете от плънката и загърнете хубаво. Оформете продълговати крокети.

Оваляйте ги първо в яйцата, а след това в галетата. Изпържете в сгорещена мазнина до златисто. Оставете да се отцедят върху кухненска хартия и сервирайте.

Картофените крокети с пилешко и кашкавал са страхотни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: