gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена Чорба»Рибена чорба по Бургаски

Рибена чорба по Бургаски

Рибена чорба по Бургаски
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
27/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Щом си от Бургас, не може да не сготвиш тази рибена чорба! А останалите могат да си запишат рецептата, ако не искат само да се облизват"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от вътрешната и външната страна. Измива се много добре. Слагаме в голяма тенджера с вода и варим до готовност. По време на вареното се образува пяна, която се отстранява.

Готовата риба се изважда, бульонът се прецежда, а рибата се обезкостява много добре.

В тиган се загрява олиото и запържваме нарязан лук и морков на малки кубчета. Добавя се малко червен пипер, разбърква се и после сипваме и бульона в тенджерата.

Добавяме нарязаните картофи на кубчета и шепа начупено фиде. Овкусяваме с морска сол и варим до готовност.

Сервираме рибената чорба гореща, поръсена с щипка прясно смлян черен пипер и лимонов сок.

Рибената чорба по Бургаски е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: