Крекери с типово брашно
Crackers with All-Purpose Flour
gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Крекери»Крекери с типово брашно

Крекери с типово брашно

Крекери с типово брашно
Снимка: Николина Згуровска
1 / 2
13/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Вкусни и здравословни крекери, които да похапваме цял ден без угризения"

Необходими Продукти

  • типово брашно - 500 г
  • олио - 4 с.л.
  • прясно мляко - 250 мл.
  • хималайска сол - 2 ч.л.
  • кафява захар - 2 ч.л.
  • семена чиа - 3 с.л.
  • червен пипер - 3 с.л.
  • чубрица - 2 с.л.
  • шарена сол - 1 с.л.
  • сода - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме в дълбока купа всички сухи съставки и правим кладенче по средата. Добавяме олиото и млякото, след което замесваме тесто. При нужда добавяме още малко мляко или брашно, зависи как ще се получи тестото.

Разточваме готовото тесто, като дебелината му трябва да стане около 2-3 мм. Изрязваме с формичка по желание (моите са прилепчета заради наближаването на Хелоуин).

Печем в загрята фурна на 200 градуса до готовност (около 7-10 минути).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: