Вкусен тас кебап

Вкусен тас кебап
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 4
30/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Ароматен и богат тас кебап, приготвен с много мерак и майсторлък - да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг вратно
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 5 скилидки
  • лук - 1 глава
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • бяло вино - 200 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • дафинов лист - 3 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • олио
  • сол
  • за картофеното пюре
  • картофи - 500 г
  • масло - 2 с.л.
  • шафран - 1 щипка
  • сол
  • за ориза
  • лук - 1 глава
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лимони - 1 с.л. сок
  • вода - 4 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този вкусен тас кебап арежете месото на малки хапки и в сгорещено олио го запечатайте от всички страни.

Нарежете лука, моркова и чесъна и заедно с дафиновия лист ги прибавете към месото.

Запържете и когато зеленчуците са омекнали, сипете виното. Оставете да къкри на слаб огън до изпаряване на виното.

Добавете доматеното пюре, черния и червен пипер и 500 мл вода.

В малко вода размийте брашното и го сипете в ястието. Разбъркайте и посолете на вкус. Оставете свинския кебап да къкри под капак на слаб огън до готовност.

Картофено пюре:

Обелете картофите, измийте и ги сварете в подсолена вода с щипка шафран.

Сварените картофи намачкайте с 100 мл от бульона и посолете на вкус. Сложете маслото и разбъркайте.

Бял ориз:

Нарежете лука на ситно и го запържете в малко мазнина. Сипете ориза и разбъркайте.

Щом оризът леко промени цвета си, изстискайте малко пресен лимонов сок, така оризът остава много бял.

Сипете 4 ч.ч. вряла вода, малко сол и щипка черен пипер. Когато водата заври, изключете котлона и оставете ориза под капак, докато поеме водата.

Вкусният тас кебап се поднася с варен ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
526
41
32
20
10
Дай твоята оценка: