Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети Карбонара - автентична рецепта, Рим

Спагети Карбонара - автентична рецепта, Рим

Спагети Карбонара - автентична рецепта, Рим
Снимка: marcheva14
3 / 4
16/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Спагети Карбонара по автентична италианска рецепта, както ги приготвят най-големите шефове"

Необходими Продукти

  • спагети - 500 г
  • бекон - 250 г Guanciale или Pancetta*
  • яйца - 2 бр. жълтък
  • пармезан - на прах
  • пармезан - навкус или сирене пекорино (за издаването)
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Докато спагетите се варят в подсолената вода (за всеки литър вода х10 г сол), беконът се запържва в зехтин.

Жълтъците на яйцата се разбиват с черен пипер и пармезан на прах. Излишната мазнина, произведена от бекона в тигана, се премахва с помощта на кухненска хартия. Тиганът се маха от огъня. Спагетите ал денте се добавят в тигана. Тиганът трябва да е на много ниска температура, може да го сложите над самата тенджера, в която сте варили спагетите.

Добавят се жълтъците и се разбърква. Така се получава кремообразната консистенция на пастата Карбонара, а не чрез сметана. Никаква сметана в оригиналната рецепта не присъства. Внимавайте с температурата на тигана, когато добавяте спагетите и жълтъците, както казах, тя трябва да е ниска, за да се получи крем, а не бъркани яйца.

Самите жълтъци ще се сготвят, колкото трябва от топлината на спагетите около тях. Разбъркайте и издайте в чинии за паста. Поръсете с пармезан или сирене пекорино, според предпочитанията Ви, както и черен пипер.

*Друг важен момент при приготвянето на хубавата Карбонара, а може би и основен, е беконът или колбасът, който използвате. В Италия приготвят тази паста с колбас Guancialе - консервиран колбас от долната част на лицето или бузите на прасето или с бекон Pancetta - бекон от части от свинските гърди.

Потърсете тези два продукта и вижте какви са качествата им и как изглеждат и ако не намирате някой от тези колбаси използвайте бекон, максимално приближаващ се до тях. В никакъв случай не използвайте нискокачествените масови бекони във вакумирани пакетчета.

Спагетите Карбонара - автентична рецепта, Рим са чудни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
58
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
1 жълтък на човек ( глава)се казва в Италия ! Tоест около 90 грама спагети - 1 жълтък.
27.10.2023 18:15
3
marcheva14
marcheva14
Разрешавам си да добавя още една снимка към основната рецепта. Моята рецепта , тя е същата като публикуваната от Ивана Кръстева, но е озаглавена "Автентични спагети Карбонара" - публикувана от MasterChef - J. Mielle. Продуктите са точните, ползвала съм за бекон Панчета - 250 г, сирене Пекорино, но единствената разлика при мен е, че като количество са 250 г италиански спагети - Spaghettoni те са с дължина около 60-65 см и яйцата са 2 цели яйца и един жълтък и зехтин за готвене на Панчетата. Определено смятам, че това количество на спегетите посочено от мен, или по точно от J. Mielle, е точно за броя на яйцата и жълтъка, при повече спагети би трялвало да се увеличат двойно продуктите, за да се получи добър резултат.
30.07.2017 00:55
15
2
Потребител#178244
Потребител#178244
Тази снимка не е МОЯ, добави я друг потребител, отвратително изглеждат спагетите на нея !!!
25.10.2016 14:01
9
2
1
Покажи всички подкоментари