Франзелки Четири брашна
Francuski hlebovi sa četiri vrste brašna
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Франзели»Франзелки Четири брашна

Франзелки Четири брашна

Франзелки Четири брашна
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
21/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции3
"Ароматни и здравословни франзелки за всички, които обожават домашно приготвения хляб"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа изсипете пресятото бяло и типово брашно. Добавете тиквеното и лененото брашно.

Разтворете маята със захарта в малко топла вода. Когато маята започне да бухва, я добавете към брашното.

Чукнете яйцето и прибавете олиото и солта. Налейте хладка вода (около 250 мл) и замесете меко тесто.

Покрийте тестото и оставете да втаса на топло.

Готовото тесто разделете на три топки. Намажете ръцете си с олио и разтеглете топките на фитили.

Поставете франзелите в тава, на дъното на която има домакинска хартия. Оставете франзелките на топло, за да втасат отново.

Изпечете до готовност в загрята умерена фурна, като постепенно увеличите градусите до 180.

Франзелките Четири брашна са супер вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: