gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Гювечета»Гювече с кренвирш и топено сирене

Гювече с кренвирш и топено сирене

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Гювече с кренвирш и топено сирене
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 3
15/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Гювечетата са страхотен начин да почистите хладилника от дребните остатъци, а освен това са доста вкусни"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се нарязват на кубчета. Слагат се в дъното на гювечето. Добавят се нарязания на малки парчета кренвирш, нарязания на полумесец лук, чушка на колелца. Овкусява се със сол и чубрица на вкус.

Отгоре се нарязва на кубчета топеното сирене, поръсват се с рендосан кашкавал, заливат се със зеленчуковия бульон и най-отгоре се слага по едно колелце от червената чушка. Захлупват се и се слагат във фурната на 180 градуса за 40 минути.

След това се изкарват, чукват се по едно яйце и се поръсват с щипка червен пипер. Отново се връщат във фурната за още 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: