gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Маринати»Топла марината за свинско

Топла марината за свинско

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k9k5
Топла марината за свинско
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
16/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Ето така мариноват месо майсторите, а ние трябва само да се поучим от тях"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг по избор
  • универсална подправка - 1/2 пакетче пикантина за барбекю и скара (45 г)
  • соев сос - 4 с.л.
  • мед - 1 ч.л
  • захар - 1 щипка
  • черен пипер
  • червен пушен пипер
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • доматен сок - 3 с.л
  • олио
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

В купа сипете меда и щипка захар с малко водичка (2-3 с.л), сложете на котлона да се затоплят и разтопят. Добавете и соевия сос, олиото, пикантината и доматения сок, който желае може да не слага от сока, но той почти не се усеща.

Разбъркайте добре и свалете от котлона, уточнявам, че не трябва да завира, а само да се затопли.

После прибавяте месото с лука на ивици и чесъна на парченца. Обърквате хубаво и завивате с домакинско фолио.

След 30 минути може да печете - от топлата марината месото се овкусява бързо и не е необходимо да стои няколко часа преди печене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
57
40
30
20
11
Дай твоята оценка: