Домашна трахана

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Домашна трахана
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
13/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Преоткрийте тарханата с тази прекрасна рецепта"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Траханата се слага в подходяща купа, добавя се вода и се оставя да набъбне.

В тенджера се слага зехтин и масло да се разтопи. Добавят се доматеното пюре и рендосаният домат, и се запържват.

Доливат се три водни чаши топла вода и се оставя да заври. Тогава вече се добавя и набъбналата трахана като се разбърква постоянно.

Супата се овкусява със сол и червен пипер, рендосва се чесъна и се добавят листенца мента. Като поври още малко се вдига от котлона. Домашната трахана е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: