gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мачкан (джуркан) боб за Бъдни вечер

Мачкан (джуркан) боб за Бъдни вечер

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k3k5010k
Мачкан (джуркан) боб за Бъдни вечер1 / 2
18/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции3
"Едно от любимите ни традиционни ястия за Бъдни вечер, което бързаме да споделим с вас, че време не остана"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба от предната вечер в студена вода. На сутринта сменете вода, сложете го да заври и го варете 15 минути. Водата пак се сменя и се прибавят изчистените и нарязани ситно лук и моркови.

След като бобът е сварен, се посолява, отцежда се и докато е топъл, се мачка на каша с вилица или друг прибор. Разбърква се с олиото, червения пипер и се подправя с джоджен и магданоз.

Ястието става още по-хубаво ако се поръси със сух пържен лук.

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: