Питка с филаделфия

17/10/2016
"Пита с топено сирене, с която лесно ще спечелите всяко сърце "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 612
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка сипете 3 с.л.от хладкото мляко. Добавете захарта, 2 с.л.брашно и натрошената мая. Разбъркайте леко, похлупете и оставете маята да се активира. В брашното направете кладенче и изсипете олиото, разбърканите яйца, хладкото мляко, солта и активиралата се мая. Започнете да месите, като постепенно поемате от брашното.

Омесете меко нелепнещо тесто, покрийте с кърпа и оставете да удвои обема си. Втасалото тесто разделете на три части и разточете три кръга. Намазнете дъното и стените на тава и поставете едната кора.Разтопете маслото и я намажете.Разрежете другите кори на триъгълници, намазнете леко с маслото.

Върху широката част сложете по 1 ч.л.от Филаделфията и навийте на кифлички.Подредете кифличките върху кората, която е в тавата. Покрийте с кърпа и оставете да удвои обема си. Намажете питката с два разбити жълтъка и поръсете с белен слънчоглед. Печете в загрята фурна на 180градуса около 40 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар