Пъдпъдъци по ловджийски

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k
6k
2k
4k
6
07/01/2020
"Специално предложение за любителите на дивечовото месо "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 635
  • Преглеждания за месеца454
  • Преглеждания за седмицата42
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъдпъдъците се почистват и сваряват в подсолена вода за десетина минути. Сипете олио/зехтин в тиган и задушете гъбите, нарязани на ситно, и част от пушеното месо (около 50 грама).

Пъдпъдъците се овкусяват със сол и пипер на вкус. Пълнят се с приготвената плънка от гъби и пушено месо. Обвиват се с нарязаното на ленти пушено.

Сипете в тигана олио и запържете нарязания на полумесеци лук. Добавете чушките, нарязани на колелца и морковите.

След няколко минути добавете гъбите и подправките. Разбъркайте добре и изсипете сместа в гювеч или уреда за бавно готвене. Върху нея се подреждат пъдпъдъците. Разпределят се черитата, маслините и останалия бекон.

Затворете с капака и гответе на 160-170 градуса около 2 часа. След като мине 1 час, се добавя пюрето и ястието се до готвя.

Поръсете с нарязан на ситно магданоз и сервирайте пъдпъдъците по ловджийски с гарнитура по избор.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар