Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Дивеч»Пъдпъдъци по ловджийски

Пъдпъдъци по ловджийски

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Пъдпъдъци по ловджийски
Снимка: Добринка Петкова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Специално предложение за любителите на дивечовото месо"

Необходими Продукти

  • пъдпъдъци - 6 бр.
  • лук - 3 глави
  • чесън - 3 скилидки
  • чушки - 3 - 4 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 300 г
  • доматено пюре - 3 - 4 с.л.
  • чери домати - 1 шепа
  • маслини - 10 - 15 бр.
  • бекон - 300 - 400 г пушен
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъдпъдъците се почистват и сваряват в подсолена вода за десетина минути. Сипете олио/зехтин в тиган и задушете гъбите, нарязани на ситно, и част от пушеното месо (около 50 грама).

Пъдпъдъците се овкусяват със сол и пипер на вкус. Пълнят се с приготвената плънка от гъби и пушено месо. Обвиват се с нарязаното на ленти пушено.

Сипете в тигана олио и запържете нарязания на полумесеци лук. Добавете чушките, нарязани на колелца и морковите.

След няколко минути добавете гъбите и подправките. Разбъркайте добре и изсипете сместа в гювеч или уреда за бавно готвене. Върху нея се подреждат пъдпъдъците. Разпределят се черитата, маслините и останалия бекон.

Затворете с капака и гответе на 160-170 градуса около 2 часа. След като мине 1 час, се добавя пюрето и ястието се до готвя.

Поръсете с нарязан на ситно магданоз и сервирайте пъдпъдъците по ловджийски с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: