Начин на приготвяне
Пъдпъдъците се почистват и сваряват в подсолена вода за десетина минути. Сипете олио/зехтин в тиган и задушете гъбите, нарязани на ситно, и част от пушеното месо (около 50 грама).
Пъдпъдъците се овкусяват със сол и пипер на вкус. Пълнят се с приготвената плънка от гъби и пушено месо. Обвиват се с нарязаното на ленти пушено.
Сипете в тигана олио и запържете нарязания на полумесеци лук. Добавете чушките, нарязани на колелца и морковите.
След няколко минути добавете гъбите и подправките. Разбъркайте добре и изсипете сместа в гювеч или уреда за бавно готвене. Върху нея се подреждат пъдпъдъците. Разпределят се черитата, маслините и останалия бекон.
Затворете с капака и гответе на 160-170 градуса около 2 часа. След като мине 1 час, се добавя пюрето и ястието се до готвя.
Поръсете с нарязан на ситно магданоз и сервирайте пъдпъдъците по ловджийски с гарнитура по избор.