Кашкавалена баница

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
7k
2k
7k
5
07/01/2020
"Горещо ви препоръчваме тази баница - мека, страшно вкусна и с изкушаващо топящ се кашкавал "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 166
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата в купа, сложете киселото мляко, бакпулвера, натрошете сиренето и настържете кашкавала. Разбъркайте и сипете прясното мляко. Разтопете маслото, намажете тавата с една лъжица от него.

Вземете една кора, сложете я в тавата, намажете с масло, добавете втора върху нея и намажете с масло.

От останалите кори взимайте по една, намачкайте я в ръка, потопете я в сместа и сложете в тавата. Направете така с всички кори - намачквате, потапяте в сместа и редите в тавата.

Важно е кората да е изцяло напоена със сместа. Малко ще се поизцапате, но определено си заслужава.

Останалата смес изсипвате отгоре и заливате с останалото масло. Сложете в загрята фурна на 170 градуса за около 35 минути, до придобиването на златист и приятен загар на баницата.

Кашкавалената баница е уникално вкусна.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар